Reportageserie

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Den 1 oktober samlades ungefär 100 personer med koppling till Region Dalarnas smärtvård för en konferens om smärta och smärtrehabilitering. Bland deltagarna fanns fysioterapeuter, läkare, sjuksköterskor och beteendevetare.
Nyhet
Smärta kostar!
Men hur mycket? Vi vet att smärta gör ont. Vi vet att olika smärta gör olika ont och att smärta gör olika ont på olika personer. Men hur mycket kostar långvarig smärta egentligen? I pengar?
Nyhet
Det här är Linda!
Nu är det dags att lära känna Linda Vixner. Linda är expert på smärta och ansvarig för forskningsprojekt som rör smärta och smärtrehabilitering.
Nyhet
För några veckor sedan var det glitter och glamour in da house. Det var nämligen dags för akademisk högtid för Högskolan Dalarna. Doktorer skulle promoveras, docenter uppmärksammas, professorer installeras och som kronan på verket skulle även högskolans rektor installeras.
Nyhet
Träffa Jens!
Det är dags att lära känna Jens Westergren. Jens är precis som Veronica doktorand och har just nu fullt upp med att samla in data.
Nyhet
Japp, så är det, Men kanske inte en sån trevlig upplevelse. Jag har träffat Linda Vixner som inte bara är ansvarig för forskningsprojekt som rör smärta, nej hon är även expert på smärta. Hon hjälper mig att reda ut vad det egentligen handlar om.
Nyhet
Denna gång får vi lära känna Veronica Sjöberg lite bättre. Veronica är en av två eminenta doktorander som utför testerna i idrottslabbet.
Nyhet
EMG och RMR
För tre veckor sen klev jag ombytt och redo in i idrottslabbet. Men vad hände egentligen under de tre timmarna jag var där?
Nyhet
Under våren 2019 kommer ni tillsammans med mig (Maria Arpe, forskningskommunikatör på Högskolan Dalarna) lära er mer om vad forskning egentligen innebär. I december 2018 deltar jag i en forskningsstudie och med utgångspunkt i den ska jag försöka förstå mig på forskningsprocessen bättre.
Nyhet