Ansökan om utbytesstudier
1 min läsning

När du ska åka på ett utbyte, behöver du tänka på när och var det passar dig och din utbildning bäst. Du måste även tänka på vilket partneruniversitet som passar dig och dina studier. Informationen på denna sida hjälper dig att förbereda din ansökan till utbytesstudier.

När? - Hitta bästa perioden att åka iväg


Om du studerar på ett program, läs igenom din utbildningsplan och ha kontakt med programansvarig. Läser du fristående kurser behöver du kontakta examenshandläggarna för att höra hur en utbytesperiod kan passa in i examen från Högskolan.

Vilket partneruniversitet passar bäst?


Här hittar du Högskolans utbytesavtal.

Om du söker till japanska partneruniversitet gäller följande:

Sökande kommer i första hand att nomineras till en utbytestermin. Sökande ska ha läst och godkänts på kursen : " Nutida Japan: Kultur och samhälle" och de sökande ska infinna sig på campus för en intervju innan nominering

Inom Nordplus finns fler utbytesmöjligheter

Förbered dig innan du fyller i ansökan genom att ta fram underlag för samtliga lärosäten du söker. Din ansökan räknas som komplett när alla obligatoriska handlingar och ansökan är på plats. 

Underlag att bifoga ansökan

Behörighetskriterier och principer vid urval

Ansök om utbytesstudier

Ansök om utbytesstudier

Invänta beslut

Vi ser fram emot att kunna nominera dig till utbytesstudier så snart vi behandlat din ansökan. Vid konkurrens om utbytesplatser måste vi göra ett urval. Du får besked via mejl.

 

Senast granskad: