Camilla läser grundlärarprogrammet förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

– Jag valde nätbaserade studier för att ha stor flexibilitet i vardagen för att få ihop livet med familj och småbarn, säger Camilla.

Porträttbild

Mitt val av utbildning bygger på mitt intresse av att jobba tillsammans med barn. Jag har sedan yngre tonåren varit ungdomsledare inom ridsporten och har alltid älskat att undervisa och föra kunskap vidare.

Utbildningen jag läser är nätbaserad och det passar mig väldigt bra. Jag har under vissa kurser även deltagit i grupper, vilket också har varit väldigt givande. Anledningen till att jag valde nätbaserade studier är för att ha stor flexibilitet i vardagen för att få ihop livet med familj och småbarn.

Jag valde att studera vid Högskolan Dalarna för att kunna dra nytta av den nätbaserade utbildningens flexibilitet och eftersom jag bor i Falu kommun så kan jag även spendera tid på campusområdet och framförallt i det fantastiska biblioteket som finns där.

Att bo i Falun är fantastiskt. Falun är en trevlig stad med en fin stadskärna med många unika butiker och härliga restauranger. Jag gillar också att bo i Falun för att det finns ett bra utbud på aktiviteter, året om!

På fritiden spenderar jag mycket tid tillsammans med min familj men det finns också tid att tillbringa i stallet.

I framtiden kommer jag jobba som lärare inom Falu Kommun och jag ser stora möjligheter att utvecklas i min roll livet ut. Efter några år som arbetande lärare är jag intresserad av att fortsätta utbilda mig och kanske då bli rektor.

Jag som blivande lärare har en stor roll i vårt samhälles framtid, en roll som jag själv tycker är av största vikt. Jag är med och formar framtidens vuxna vilket gör att jag anser att läraryrket är ett av de absolut viktigaste som finns. Det en lärare kan göra är att skapa massa små förändringar och så frön i sina elever. Dessa frön eller tankegångar kan i sin tur skapa kritiskt tänkande individer som värnar om vår miljö.

Att göra många små förändringar kan leda till något stort. Jag kan i framtiden vara med och påverka barnen jag undervisar till att ha en tro på alla människors lika värde och mina elever kommer också få med sig en kunskap om hur man ska kunna leva hållbart och klimatsmart för att vår planet ska kunna må bättre. För mig är det ett viktigt och ett stort uppdrag att undervisa de yngre eleverna eftersom de så småningom ska driva vårt samhälle framåt.

När man ska välja sin utbildning anser jag att det är viktigt att välja något man känner en passion för eller något man är intresserad av. Är man sugen på att bli lärare kan det vara en bra idé att jobba lite först. Att vikariera ger en möjlighet att se om läraryrket är något som passar en själv, vilket gör att det blir lättare att välja inriktning på sin utbildning. Jag har själv vikarierat en hel del innan jag började studera. Jag har tidigare vikarierat i grundskolans alla åldrar vilket gjorde att jag kunde besluta mig för att de lägre åldrarna är de jag vill jobba med även om barn i alla åldrar är fantastiska.

Senast granskad:
Senast granskad: