Stöd under studietiden

Stöd och hjälp är viktigt för att lyckas med sina studier.

Studenthälsan

Om du har behov av att prata med någon kan du vända dig till vår Studenthälsa som består av en kurator och en präst. Studenthälsan har givetvis tystnadsplikt och besöken är kostnadsfria. 

Studie- och karriärvägledning

Undrar du vad dina alternativ är? Är du osäker på hur du vill att din framtid ska se ut? Då har du möjlighet att få stöd av högskolans studie- och karriärvägledare. De är till för både dig som är i startgroparna och funderar på att börja studera och för dig som redan studerar.

Funktionsnedsättning

Om du har en funktionsnedsättning som blir ett hinder i studierna kan du få stöd under din studietid

Effektivare studieteknik

Bra studieteknik gör det roligare att studera. Vi vill att du kommer igång med dina studier och här hittar du hjälp och stöd för en effektivare studieteknik.

Språkligt stöd

Behöver du tips om hur du kan förbättra din muntliga redovisningar, öva dina språkkunskaper i engelska, spanska eller något annat språk? Vi erbjuder dig språkligt stöd med texter på svenska och engelska.

Biblioteket

biblioteket kan du låna kurslitteratur till din utbildning. Du har också tillgång till bibliotekets elektroniska resurser, till exempel e-böcker och elektroniska artiklar. Det finns även ämnesguider med söktips och förslag på databaser inom ditt ämne. Om du behöver hjälp med informationssökning kan du boka tid med en bibliotekarie. Du som bor utanför Falu eller Borlänge kommun, men inom Sverige, kan få böcker hemskickade.

Senast granskad: