DiMaggio, P., & Powell, W. (1983). The Iron Cage Revisited: Institutional Isomorphism and Collective Rationality in Organizational Fields. American Sociological Review, 48(2), 147-160. DOI: 10.2307/2095101
Tidskriftsartikel
Drucker, P. (1988). The coming of the new organization. Harvard Business Review, January-February, 45-53.
Tidskriftsartikel
Kanter, R. (1980). Power failure in management circuits. Harvard Business Review, 57(4), 68-87.
Tidskriftsartikel
Mintzberg, H. (1980). Structure in 5's: A Synthesis of the Research on Organization Design. Management Science, 26(3), 322-341. DOI: 10.1287/mnsc.26.3.322
Tidskriftsartikel
Nonaka, I. (1994). A Dynamic Theory of Organizational Knowledge Creation. Organization Science, 5(1), 14-37. DOI: 10.1287/orsc.5.1.14
Tidskriftsartikel
Shamir, B., House, R., & Arthur, M. (1993). The Motivational Effects of Charismatic Leadership: A Self-Concept Based Theory. Organization Science, 4(4), 577-594. DOI: 10.1287/orsc.4.4.577
Tidskriftsartikel
Shane, S., & Venkataraman, S. (2000). The Promise of Entrepreneurship as a Field of Research. Academy of Management Review, 25(1), 217-226. DOI: 10.5465/amr.2000.2791611
Tidskriftsartikel
Smircich, L., & Morgan, G. (1982). Leadership: The management of meaning. The Journal of Applied Behavioral Science, 18(3), 257-273.
Tidskriftsartikel
Weick, K. (1988). Enacted sensemaking in crisis situations. Journal of Management Studies, 25(4), 305-317. DOI: 10.1111/j.1467-6486.1988.tb00039.x
Tidskriftsartikel
Yukl, G. (1989). Managerial Leadership: A Review of Theory and Research. Journal of Management, 15(2), 251-289. DOI: 10.1177/014920638901500207
Tidskriftsartikel
8-12 referentgranskade vetenskapliga artiklar som studenter själva väljer till respektive litteraturstudie, ca 200 sidor.
Text
Referenslitteratur
Eriksson-Zetterquist, U., Kalling, T., & Styhre, A. (2015). Organisation och organisering (4 uppl.). Stockholm: Liber. ISBN: 9789147112142
Bok / Antologi
På du.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bra upplevelse på vår webbplats. Med hjälp av webbanalys kan vi anpassa webbplatsen ytterligare. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.