Kurspaket

Interkulturella litteraturstudier: Master termin 1

30 högskolepoäng

Start vecka 35, 2022

Kurspaketet riktar sig till dig som har avslutat en kandidatexamen i språk eller litteratur och vill fortsätta på den avancerade nivån. De fyra kurserna som ingår utgör tillsammans den första terminen av en tvåårig master i interkulturella litteraturstudier. Kurspaketet ger en introduktion till centrala teorier inom området interkulturella studier och visar hur dessa kan användas i studiet av litteratur. Teorin varvas med praktik i form av övningar i akademiskt skrivande och en mindre självständig forskningsuppgift. Vidare ingår en översikt över begreppet världslitteratur och du får tillfälle att studera centrala verk från en lång rad länder och språkområden.
Studietakt:
100%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Engelska
Behörighetskrav:
  • Kandidatexamen motsvarande 180 hp inom humaniora, samhällsvetenskap eller utbildningsvetenskap och Engelska 6. Dispens beviljas från kravet på svenska för grundläggande behörighet.
Anmälningskod:
HDA-H3CV5
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
30 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Ansluta kringutrustning till din dator, kunna installera program och göra anpassade inställningar på din dator.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Kurstillfällen som ingår i paketet
7,5 hp, 50%, Flexibel (Falun)
7,5 hp, 50%, Flexibel (Falun)