Kurspaket

Judotränare - Kurspaket 3

15 högskolepoäng

Start vecka 35, 2021

Sveriges första högskoleutbildning för att bli judotränare fortsätter!
Utbildningen är kostnadsfri, precis som all annan universitetsutbildning i Sverige, och
anordnas av Högskolan Dalarna i samverkan med Svensk Judo. Det är en tvåårig distansutbildning på halvfart (4 år) med fysiska praktikinriktade träffar. Utbildningen består av en serie terminsvisa kurspaket. Du söker ett kurspaket (en termin) i taget. Hösten 2021 går Kurspaket 3 bestående av kurser i Tränings- och tävlingslära (Judo), Motorisk kontroll och lärande (Judo), Idrottspedagogik (Judo). Du kan läsa de olika kurspaketen i en valfri ordning, dvs du kan läsa detta kurspaket även om du inte har läst Kurspaket 1 och 2.

Utbildningen riktar sig till dig som vill ta nästa steg i din judokarriär. Kanske är du klar med gymnasiet och vill fortsätta satsa på din tävlingskarriär kombinerat med studier. Kanske vill du börja arbeta som tränare i judo på dagtid och/eller bara vill fördjupa dig i din tränarroll. I utbildningen ingår bland annat fysiologi- och anatomikurser, tränings- och
tävlingslära, pedagogik, PT-kurs, idrottsentreprenörskap, förbunds- och föreningslära, mm. I utbildningen undervisas du av några av de främsta auktoriteterna inom judo på internationell nivå och ledande experter från den akademiska världen. Vissa delar av utbildningen kan komma att hållas på engelska.

 

Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid:
Blandad
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Behörighetskrav:
  • Grundläggande behörighet
Anmälningskod:
HDA-H39R6
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
10 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Kurstillfällen som ingår i paketet
7,5 hp, 50%, Flexibel (Falun)
5 hp, 50%, Flexibel (Falun)
2,5 hp, 50%, Flexibel (Falun)