Kurspaket

Judotränare

15 högskolepoäng

Start vecka 36, 2020

Hösten 2020 startar Sveriges första högskoleutbildning för att bli judotränare! Utbildningen är kostnadsfri, precis som all annan universitetsutbildning i Sverige, och anordnas av Högskolan Dalarna i samverkan med Svensk Judo. Det är en tvåårig distansutbildning på halvfart med fysiska praktikinriktade träffar ca en gång i kvartalet.
Mer information om utbildningen
Utbildningen riktar sig till dig som vill ta nästa steg i din judokarriär. Kanske är du klar med gymnasiet och vill fortsätta satsa på din tävlingskarriär kombinerat med studier. Kanske vill du börja arbeta som tränare i judo på dagtid och/eller bara vill fördjupa dig i din tränarroll. I programmet ingår bland annat fysiologi- och anatomikurser, tränings- och tävlingslära, pedagogik, PT-kurs, idrottsentreprenörskap, förbunds- och föreningslära mm. I utbildningen undervisas du av några av de främsta auktoriteterna inom judo på internationell nivå.
Vissa delar av utbildningen kan komma att hållas på engelska.
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Behörighetskrav:
  • Grundläggande behörighet
Anmälningskod:
HDA-H366T
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
4 fysiska
0 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini pc, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Kurstillfällen som ingår i paketet
2 hp, 50%, Flexibel (Falun)
3 hp, 50%, Flexibel (Falun)
5 hp, 50%, Flexibel (Falun)