Kurs JP1051

Japansk populärkultur representerad i Anime och Manga

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 36, 2018

Kursen behandlar olika aspekter av japansk manga och anime som en del av den japanska populärkulturen. Efter en kort översikt över utvecklingen av den japanska populärkulturen efter andra världskriget fram till nutid, undersöks framväxten av den japanska marknaden för manga och anime, liksom utvecklingen av dessa och besläktade genrer. Otaku-kulturen och liknande fenomen kommer också att studeras, samtidigt som vissa begrepp och teorier med anknytning till området introduceras. Exporten och acceptansen utanför Japan av sådana kulturyttringar i olika former kommer också att diskuteras.
Startar och slutar:
v36, 2018 - v3, 2019
Studietakt:
25%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid :
Dag
Studieform:
IT-distans
Språk:
Engelska
Övrigt:
I: Non-EU citizens should apply using this application code.
Behörighetskrav:
  • Minst 30 högskolepoäng på grundnivå inom ämnet japanska, eller motsvarande kunskaper.
Anmälningskod:
HDA-H2XQA
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
9 online
Datorvana :

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Ansluta kringutrustning till din dator, kunna installera program och göra anpassade inställningar på din dator.

Datorkapacitet :

Tillgång till dator (ej mini pc, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande :

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Adobe Connect är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.