Kurs JP1048

Japanska II: Språkfärdighet 2

15 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 46, 2018

I kursen övar sig studenterna i att formulera sig med mer sammansatta meningar med ett mer nyansrikt språk, i synnerhet med olika former av formellt språk. De arbetar med förberedda och oförberedda praktiska aktiviteter: rollspel, intervjuövningar, samtalsövningar, kortare föredrag och olika lyssningsövningar. Därigenom fördjupar de sin förståelse för språkets roll i ett kulturellt och socialt sammanhang.
Texter av olika slag analyseras och används som underlag för diskussioner på japanska. Studenterna skriver även längre egna texter för hand och på dator. Vidare arbetar de med olika kanji-övningar. De tränar sig i att skriva tecknen för hand samt att läsa både övningstexter och autentiska texter, med stort inslag av kanji. Dessutom ingår fördjupad träning i att använda lexikon.
Genom att lösa gemensamma och individuella analysuppgifter utökar studenterna sin kunskap om grundläggande japansk lingvistik.
Startar och slutar:
v46, 2018 - v3, 2019
Studietakt:
100%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid :
Dag
Studieform:
IT-distans
Språk:
Japanska, kan komma att ges på Engelska
Övrigt:
I: Non-EU citizens should apply using this application code.
Behörighetskrav:
  • Japanska II: Språkfärdighet 1, 15 hp, varav minst 10 hp godkända vid registrering, eller motsvarande kunskaper
Anmälningskod:
HDA-H2XQW
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
18 online
Datorvana :

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Ansluta kringutrustning till din dator, kunna installera program och göra anpassade inställningar på din dator.

Datorkapacitet :

Tillgång till dator (ej mini pc, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande :

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Adobe Connect är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.