Kurs JP1039

Japanska III: Den moderna novellen

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 36, 2018

På kursen läser man ett antal korta litterära texter på modern japanska. Man tränar sig också att diskutera dessa kritiskt i tal och i skrift. Genom studiet av texterna utökar man sitt ordförråd och tränar upp sin förmåga att läsa kanji.
Undervisning och examination sker helt på distans. Undervisningen består av lärarledda seminarier och individuella uppgifter. Man använder lärplattformen Fronter för kursinformation, inlämningar och olika online-aktiviteter. För den lärarledda undervisningen används ett videokonferenssystem som ger möjlighet till träffar i virtuella klassrum. För att delta i dessa behövs headset, webbkamera och tillgång till bredband.
Startar och slutar:
v36, 2018 - v45, 2018
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid :
Dag
Studieform:
IT-distans
Språk:
Japanska, kan komma att ges på Engelska
Behörighetskrav:
  • Minst 60 högskolepoäng på grundnivå inom ämnet japanska, eller motsvarande kunskaper.
Anmälningskod:
HDA-H2Y7Q
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
8 online
Datorvana :

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Ansluta kringutrustning till din dator, kunna installera program och göra anpassade inställningar på din dator.

Datorkapacitet :

Tillgång till dator (ej mini pc, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande :

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Adobe Connect är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.