Kurs JP1038

Japanska III: Att läsa manga

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 46, 2018

På kursen läser man ett antal volymer japansk manga i original och använder dessa som underlag till diskussioner. Framför allt studerar man sådan manga som är välkänd för dem som vuxit upp i Japan, men som inte i någon större utsträckning introducerats i väst.
Undervisning och examination sker helt på distans. Undervisningen består av lärarledda seminarier och individuella uppgifter. Man använder lärplattformen Fronter för kursinformation, inlämningar och olika online-aktiviteter. För den lärarledda undervisningen används ett videokonferenssystem som ger möjlighet till träffar i virtuella klassrum. För att delta i dessa behövs headset, webbkamera och tillgång till bredband.
Startar och slutar:
v46, 2018 - v3, 2019
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid :
Dag
Studieform:
IT-distans
Språk:
Japanska, kan komma att ges på Engelska
Övrigt:
I: Non-EU citizens should apply using this application code.
Behörighetskrav:
  • Minst 60 högskolepoäng på grundnivå inom ämnet japanska, eller motsvarande kunskaper.
Anmälningskod:
HDA-H2XQN
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
8 online
Datorvana :

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Ansluta kringutrustning till din dator, kunna installera program och göra anpassade inställningar på din dator.

Datorkapacitet :

Tillgång till dator (ej mini pc, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande :

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Adobe Connect är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.