Kurs GTY2N3

Tyska: Språk och nya medier

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 36, 2024

Den här kursen är en fristående kurs på Tyska III – nivå. Förkunskapskravet är Tyska: Skriftlig språkfärdighet II, 7,5 hp och Tyska: Språk- och kulturhistoria med akademiskt skrivande, 7,5 hp
För mer information om kursen,  så som schema m.m. klicka på ”besök kursrummet” till höger. (tillgängligt senast en månad före kursstart)

Inom kursen finns det online-träffar som äger rum i ett virtuellt klassrum vid bestämda tider. Likaså bygger kursen på självständigt arbete med uppgifter som delas ut varannan vecka.

Inom kursen studeras och analyseras digital kommunikation utifrån olika perspektiv och i relation till olika forskningsriktningar inom språk och nya medier. Språk behandlas inom flera typer av digital kommunikation. En mindre empirisk studie på en egen korpus och med en relevant metod genomförs.

Kursen examineras genom aktivt deltagande i seminarier, muntliga presentationer och skriftliga inlämningsuppgifter. Undervisningen sker på tyska.

 

Startar och slutar:
vecka 36, 2024 - vecka 3, 2025
Studietakt:
25%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Tyska
Behörighetskrav :
  • Tyska: Skriftlig språkfärdighet II, 7,5 hp och Tyska: Språk- och kulturhistoria med akademiskt skrivande, 7,5 hp
Urval :
Akademiska poäng (1-165 hp)
Anmälningskod:
HDA-H3KFL
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
0 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn/Canvas) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Anmäl dig
Öppen för sen anmälan
Litteraturlista

Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.

Till litteraturlistan
Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om har du frågor om utbildningen eller frågor som rör ansökan.
support@du.se
023-77 88 88