Kurs GSQ2DH

Introduktion till GIS

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 36, 2020

Kursen inleds med att studenterna skapar tematiska kartor i GIS med stöd i kurslitteraturens beskrivning av rådande konventioner och regler för framställning av tematiska kartor. I detta moment används såväl punkt-, area- och linjelager för att avbilda rumsliga fenomen. Slutresultatet presenteras i en rapport där samtliga karttyper presenteras och kommmenteras utifrån kurslitteraturens innehåll. Därefter följer ett moment där såväl rumslig som icke-rumslig data läses in i R och manipuleras och visualiseras. Utgångspunkten i denna del är att förstå skillnaden mellan olika datatyper i R och hur dessa kan användas i analyser.
Startar och slutar:
v36, 2020 - v45, 2020
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Borlänge)
Undervisningstid:
Blandad
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Behörighetskrav:
  • Grundläggande behörighet
Anmälningskod:
HDA-H35ZT
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
0 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Ansluta kringutrustning till din dator, kunna installera program och göra anpassade inställningar på din dator.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini pc, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) är en naturlig del i utbildningen samt nätbaserade möten med ljud och bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet. Användning av mer avancerade program exempelvis simuleringsprogram.

Litteraturlista

Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.

Till litteraturlistan
Kan vi hjälpa dig?

Vi finns här för dig
support@du.se
023-77 88 88

Kursansvarig