Kurs GRY28S

Introduktion till rysk film 1

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 36, 2019

Nätbaserad kurs. För att kunna delta i nätbaserade kurser behövs webbkamera, headset och internetuppkoppling. Kursen behandlar de mest betydelsefulla verken i rysk film från 1900-talets början till och med 1970-talet i relation till samhälleliga förändringar. De perioder som diskuteras är åren före ryska revolutionen, de första åren av Sovjettiden, Chrusjtjovs töväder samt stagnationen. Valda filmer diskuteras från kulturella, historiska och ideologiska perspektiv. I kursen belyses och diskuteras hur rysk filmindustri under vissa historiska perioder fungerat som ett propagandaverktyg och hur ryska filmproducenter försökt förmedla sitt eget budskap mellan raderna. Kursen kräver inga förkunskaper i ryska.
För mer information, kontakta Irina Karlsohn, ikr@du.se

Startar och slutar:
v36, 2019 - v3, 2020
Studietakt:
25%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid:
Blandad
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Behörighetskrav:
  • Grundläggande behörighet
Anmälningskod:
HDA-H33BR
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
8 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini pc, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Adobe Connect är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.