Kurs EU1037

Affärsplanering

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 13, 2024

I kursen behandlas de moment som vanligen ingår i en affärsplaneringsprocess och inom ramen för kursen får studenterna utifrån en egen affärsidé utarbeta en komplett affärsplan, vilken sedan skall presenteras muntligt och skriftligt. Kursens inleds med en genomgång av hur en affärsidé kan formuleras och analyseras på ett strukturerat sätt. Därefter fokuserar kursen på hur en bransch- och omvärldsanalys genomförs för att kunna utvärdera affärsidéns bärkraft samt en introduktion till ämnena tillväxtstrategier och marknadsföring. I kursen diskuteras olika affärsmodeller och företagsformer samt vilka för- och nackdelar som finns i samband med att välja någon av dessa.

Andra delar som behandlas i kursen är hur företag organiseras, olika typer av resursanskaffning och olika möjliga sätt att finansiera ett företag som befinner sig i en etableringsfas. Därtill behandlas vikten av att företag har en sund ekonomisk grund att vila på och som stöd för detta adresseras ämnena likviditetsplanering, budgetering, intäkts-/ kostnadsgenerering och prissättning.
Startar och slutar:
vecka 13, 2024 - vecka 22, 2024
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Borlänge)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Behörighetskrav :
  • Grundläggande behörighet
Urval :
Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)
Anmälningskod:
HDA-V3GCS
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
5 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn/Canvas) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Stängd för sen anmälan
Litteraturlista

Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.

Till litteraturlistan
Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om har du frågor om utbildningen eller frågor som rör ansökan.
support@du.se
023-77 88 88

Kursrum i Canvas

I lärplattformen Canvas hittar du mer information om kursen.

Besök kursrummet
Kursansvarig
Carin Nordström