Kurs EU1030

Det entreprenöriella företagets förutsättningar

7,5 högskolepoäng
Grundnivå

Start vecka 4, 2020

Kursens inleds med att behandla det entreprenöriella företagets förutsättningar och vad som utgör ramarna för dessa företags tillvaro. I detta ligger att jämföra innovativa entreprenöriella företag med mer traditionella förvaltande företag samt att diskutera institutionella förutsättningar i vårt samhälle som påverkar entreprenörskap. Institutionella förutsättningar för entreprenörskap är de som dikteras av samhället och de består t.ex. av skattetryck, sparande och riskkapitalförsörjning samt arbetsmarknadsregleringar.

För att lyfta det entreprenöriella företagens roll i samhället och betydelsen av dessa så behandlar även kursen några av de effekter som entreprenöriellt inriktade företag har på samhället. Detta gäller effekter från såväl nystartade företag som redan etablerade företag med ett innovativt, entreprenöriellt arbetssätt.

Startar och slutar:
v4, 2020 - v13, 2020
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Borlänge)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Svenska
Övrigt:
P: Ges endast som del av ett program.
Ej sökbar som fristående kurs.
Behörighetskrav:
  • Grundläggande behörighet
Anmälningskod:
HDA-V33FU
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
3 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini pc, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Adobe Connect är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.