Kurs ATR25Z

Mot en mer hållbar och robust turismnäring I

7,5 högskolepoäng
Avancerad nivå

Start vecka 35, 2021

Den här kursen handlar om hur en mer hållbar, robust och relevant turismnäring kan skapas. Kursen erbjuder yrkesverksamma och studenter en möjlighet att utveckla förmågor som möjliggör en förståelse för olika samtida turism-relaterade fenomen, förbereder dem på oväntade samhällsförändringar samt för en mer önskvärd framtid för turismen. Kursen utgår från ett samhällsvetenskapligt perspektiv som främjar kritiskt tänkande och användandet av forskningsbaserad kunskap och teorier. Kursen fokuserar på analyser av den nuvarande situationen inom turism-systemet på såväl global som lokal nivå, där ekonomiska, sociala och miljömässiga faktorer ingår samt möjliga framtida scenarios för turismutvecklingen. Kursen fokuserar på sektorerna turism och värdskap, men den riktar sig även mot närliggande sektorer och service-branscher.
Startar och slutar:
v35, 2021 - v44, 2021
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Borlänge)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Engelska
Behörighetskrav:
  • Kandidatexamen samt godkänt motivationsbrev eller motsvarande kunskaper
Anmälningskod:
HDA-H39W7
Huvudområde:
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
6 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Ansluta kringutrustning till din dator, kunna installera program och göra anpassade inställningar på din dator.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 2 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) är en naturlig del i utbildningen samt nätbaserade möten med ljud och bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet. Användning av mer avancerade program exempelvis simuleringsprogram.

Litteraturlista

Litteraturlistor publiceras senast 1 månad innan kursstart.

Till litteraturlistan
Kan vi hjälpa dig?

Vi finns här för dig
support@du.se
023-77 88 88

Kursrum i Learn

I lärplattformen Learn hittar du mer information om kursen.

Besök kursrummet