Lycka till - nu börjar nästa steg på din resa!

Till dig som avslutar dina studier våren 2019.

This page in English

Från frö till blomma. Från kunskap till livslångt lärande. Namnet till trots är denna ceremoni även en start, starten på nästa steg i din resa. Stärkt med kunskap som gör skillnad har du nu möjligheten att ta dig an nya utmaningar och bidra till morgondagens samhälle – hur vill du förbättra världen?

Alumn

En alumn är en tidigare student vid Högskolan Dalarna. Kärnan i alumnverksamheten är ett utbyte där alumnerna och högskolan kan dra nytta av varandras kunskaper.

Högskolan Dalarnas Alumnnätverk

Ansök om examensbevis

När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis. Dokumentet visar att du genom studier uppfyllt kraven/målen för en viss examen.

Ansök om examensbevis

Så ett solrosfrö

I din hand håller du frö och jord som tillsammans är början till något mycket vackert. Vi hoppas att du i denna vackra solros ser mer än en blomma - en symbol för det vackra som kan växa ur det du lagt grunden för med din utbildning.

Att så ett solrosfrö:

Tag ur fröerna ur muggen. Lägg torvbriketten platt på muggens botten. Vattna briketten. Låt den svälla tills dess att processen avstannar. Tryck ner ett eller flera frön i torven och vattna en gnutta till. När plantan sett dagens ljus och börjat tillta i storlek kan du flytta torven och plantan till din favoritkruka å fylla på med jord runtomkring. Placera den på en solig varm plats och vårda den ömt.

Ta gärna bilder på era blommor och posta på Instagram under #frånfrötillblomma och tagga @hogskolandalarna.

Vi önskar dig lycka till!

 

Senast granskad: