Yrkeslärare Dalarna

Yrkeslärare Dalarna är en mötesplats för studenter, yrkeslärare, lärarutbildare, forskare och branschfolk. Här ges information - med möjlighet till diskussion - om frågor som berör yrkeslärare och yrkesundervisning.
Dalahäst och prydnadskamel i ett fönster

Äntligen!

Förra hösten väcktes idén om att det behövdes ett forum för yrkeslärare. En mötesplats mellan yrkeslärare, yrkeslärarstudenter, yrkeslärarutbildning och forskare som ägnar sig åt yrkesutbildning eller yrkeslärarutbildning. Nu Högskolan Dalarna själva erbjuda en sådan mötesplats genom ”Yrkeslärare Dalarna”. Vi är glada att du hittat hit till oss!

Vi ser fram emot att kunna fylla den här sidan med aktuellt innehåll från pågående samtal om yrkeslärande och yrkeslärare. Till det vill vi gärna ha din hjälp. Vårt mål är att minst en gång i månaden publicera ett inlägg som kan bidra till att belysa och utveckla yrkeslärares arbete och du är varmt välkommen att anmäla ditt intresse för att vara gästskribent. Det kan vara om allt möjligt som du vill bidra med till diskussionen om. Du kan skriva i rollen som lärare, student, forskare, branschkunnig osv.

Ambitionen är att Yrkeslärare Dalarnas ska vara ett forum för diskussion. Vi ser därför gärna att du kommenterar eller besvarar de inlägg som görs. För att göra det använder du kommentarsverktyget nedan. Det du skriver kommer att korrekturläsas och publiceras inom en vecka. Ange vilket inlägg du vill kommentera eller om du vill bidra med ett eget.

Vi vill genom bloggen Yrkeslärare Dalarna bidra till att göra yrkeslärares arbete synligt.

 

Inlägg

Nationella nätverket för yrkeslärarutbildning erbjuder kompetensutveckling för yrkeslärare via Zoom. Temat är i höst "Yrkeslärares arbete - Bedömning av APL". Medverkar gör flera framstående forskare inom yrkeslärande. Vi tipsar även om en kostnadsfri konferens för yrkeslärare.
I maj 2020 genomförde Högskolan Dalarna två workshops med yrkesdidaktiskt innehåll. Inbjudan gick till samtliga yrkeslärarstudenter och deras VFU-handledare i Sverige. Workshopledare var utvalda, erkänt skickliga, yrkeslärare som presenterade egna erfarenheter och ledde diskussioner utifrån dessa.

Lämna din kommentar

Senast granskad: