Studer i fjällen

Studera i fjällen

Genom samarbete med Idre Fjäll och Skistar så kan Högskolan Dalarna erbjuda möjligheten att studera i unik fjällmiljö samtidigt som du får chansen att jobba med vinterns roligaste jobb!

På Idre Fjäll liksom i Lindvallen finns ett campusområde med tillhörande faciliteter som gör det möjligt att studera från dess att vintersäsongen slutar tills start nästkommande vinter. Under vintertid finns självklart även möjlighet att kombinera distansstudier med arbete.

Idre Fjäll är en av Nordens största och mest kompletta turistanläggningar med ett unikt året-runt-koncept som bedrivs i stiftelseform och sysselsätter 80 % av invånarna.

Sälenområdet är Skandinaviens största skidområde med ca 100 turismföretag i olika storlekar och ca 2 000 säsongsanställda.

Nätbaserat lärande

Högskolan erbjuder varje år närmare 500 nätbaserade kurser. Tanken med att studera nätbaserat är att du ska kunna genomföra dina studier på plats på Idre Fjäll och i Sälen. Via nätbaserade mötesplatser kan du kommunicera med lärare och andra studenter från en dator där du befinner dig.

Virtuella mötesplatser

Genom dynamiska webbplatser, e-post, direktsända föreläsningar via Internet och virtuella mötesrum finns det goda förutsättningar att skapa en miljö för dig som student som kan liknas med att läsa direkt på en högskola. Kommunikationen mellan dig och läraren kan ske via e-post, virtuella mötesrum och andra virtuella mötesplatser. Vissa föreläsningar kan även komma att förläggas på plats i såväl Idre som Sälen.

Läs mer om

          

 

Kontakt för Sälen

Högskolan Dalarna
Helen Holmquist
023-77 85 60
hho@du.se

Skistar
Camilla Sundqvist
0280-841 63
camilla.sundqvist@skistar.com

Studievägledare
studievagledning@du.se

Kontakt för Idre

Högskolan Dalarna
Barbro Babs Lindman
070-191 06 86 
babs@du.se

Idre Fjäll
Mia Pettersson
0253-41263
mia.pettersson@idrefjall.se

Studievägledare
studievagledning@du.se

Skip Navigation Links.
Skip Navigation Links.