Studentinformation

Examensarbetet är ett bra tillfälle till att tillämpa och utveckla dina nyvunna kunskaper från din utbildning. Men också ett bra tillfälle till att skapa viktiga kontakter för din framtid! Detta är din stora chans att visa vad du går för och varför du är unik. Ditt exjobb kan komma att väga tungt när du sedan ska söka jobb.

Hur hittar man ett Exjobb?

Är du student på Högskolan Dalarna och vill ha tag på ett exjobb? Registrera dig på Du Careergate och presentera dig och din kompetens för intresserade företag, myndigheter och organisationer i Dalarna! Här kan du också hitta företag som söker exjobbare.

Du kan också på egen hand kontakta det företag, myndighet eller organisation där du vill göra ett exjobb. Det är alltid en fördel om du själv har någon idé om vad du vill att exjobbet då ska handla om.

Vad förväntar sig företaget av mig?

När man gör sitt exjobb kommer man ofta nära ett företag. För att exjobbet ska löpa på så smidigt som möjligt är det viktigt att man i början av arbetet går igenom vad ni förväntar er av varandra så att båda parter är överens.

Börja därför med att stämma av vad företaget vill ha gjort, vad företaget förväntar sig, vad du som student förväntar sig och också vad akademin förväntar sig. Kan du få en arbetsplats hos företaget? Står företaget för eventuella resor?

En ersättning till studenten för utfört jobb kan förekomma i vissa fall. Det är något som studenten och företaget bör diskutera i ett inledande skede för att inga missförstånd skall uppstå.   

Vad förväntar sig högskolan av mig?

För att få ditt exjobb godkänt är det vissa steg du måste följa och få godkända. Kontakta din lärare om du är fundersam!