Studentkåren

Studentkåren vid Högskolan Dalarna är ständigt aktiv och har en omfattande verksamhet för sina medlemmar. Kåren bedriver främst en social verksamhet genom sina två kårhus. De ligger belägna i vardera Falun och Borlänge. Här kan studenter träffas och umgås över en lunch eller fika, på after school, pubkvällar och club night.

Kåren bedriver också ett par föreningar som du kan välja att gå med i. Det finns en förening för alla smaker. HIFF heter den förening där sport- och lekintresserade samlas, KULT är föreningen för alla filmälskare och FLÄRP är föreningen för lärarstudenter. Det finns flera sätt att vara aktiv inom kåren. Genom att vara medlem i Sexmästeriet kan du arbeta i baren och garderoben på något av kårhusen. Du får då arbetserfarenhet samtidigt som du träffar vänner för livet.  Är du intresserad av media erbjuder kåren också både studenttidningen Kelen och studentradio där du har möjligheten att vara med och bidra.

Studentkåren arbetar också för att ständigt göra studenternas situation bättre inom skolan, kommunen och näringslivet. Kårens representanter som sitter i högskolans beslutande organ, framför studenternas talan och tillgodoser deras intressen. Kåren verkar för utbildningarnas kvalitet och studenternas rättsäkerhet samt möjlighet till inflytande i utbildningen. Kåren strävar efter att du som student ska känna trivsel och trygghet - både i skolan och i vardagslivet.

Dalarnas studentkår

Åsgatan 37
791 71 Falun
www.dalastudent.se
E-post: info@dalastudent.se