Välkommen till vår nya webbplats!
Välkommen!
Om webbplatsen

Om en föreläsning sänds via nätet kan du till exempel sitta hemma och följa den. Samtidigt kan du diskutera föreläsningen via en chatt (om du har loggat in) med dina kurskamrater som också är inloggade. Det finns även möjlighet att skriva frågor direkt till föreläsaren i föreläsningssalen.

Anslutningsproblem till Videochat, inspelade föreläsningar samt Samtal (Connect)

Om föreläsningen inte spelas upp kan det bero på att Adobe Flash player inte är aktiverat i din webbläsare. Då behöver du göra det manuellt. Mer info här (extern sida). Du kan förmodligen börja på steg 4 i den guiden.
Exempel på felmeddelanden är "No playable source" eller "JW player goes here".

Instruktioner för några webbläsare:

För Google Chrome kan du göra så här

1. Klicka på "Högskolan Dalarna [SE]" till vänster om webbadressen.
ELLER
1. Klicka på "i" (i en cirkel) till vänster om webadressen.

2. Klicka sedan på "Platsinställningar" i menyn nedanför.
Se bilderna nedan.

ELLER

En ny sida öppnas.

3. Till höger om "Flash" klickar du på texten som står där. Det står nog "Fråga" eller "Blockera".

4. Välj "Tillåt"

5.  Gå tillbaka till föreläsningen.

6. Klicka på "Hämta igen"

För Internet Explorer kan du göra så här

1. Klicka på kugghjulet, "Tools", längst upp till höger.
    Högskolans hemsida. Notera kugghjulet "Tools" upp till höger.

2. Klicka på "Manage add-ons" i menyn.

3. Klicka på raden "Shockwave Flash Object".

4. Klicka på "Enable" långt ned till höger. Notera att det nu står "Enable" under "Status".

5. Klicka på "Close"
  6. Gå tillbaka till föreläsningen och ladda om den.

För Opera kan du göra så här

1. Kopiera denna adress och öppna den i en ny flik: opera:settings/?search=flash

2. Klicka på "Manage exceptions..." eller

3. Skriv in adressen [*.]du.se under "Hostname pattern". Kontrollera att det står "Allow" under "Behavior".

4. Klicka på "Done"

5. Öppna föreläsningen på nytt.

Det kan också vara problem med en brandvägg. Klicka nedan för instruktion om vilka portar som då behöver öppnas.