Välkommen till vår nya webbplats!
Välkommen!
Om webbplatsen

Om en föreläsning sänds via nätet kan du till exempel sitta hemma och följa den. Samtidigt kan du diskutera föreläsningen via en chatt (om du har loggat in) med dina kurskamrater som också är inloggade. Det finns även möjlighet att skriva frågor direkt till föreläsaren i föreläsningssalen.

Anslutningsproblem till Videochat

Om föreläsningen inte spelas upp kan det bero på att Adobe Flash player inte är aktiverat i din webbläsare. Då behöver du göra det manuellt. Mer info här (extern sida). Du kan förmodligen börja på steg 4 i den guiden.
Exempel på felmeddelanden är "No playable source" eller "JW player goes here".

För Google Chrome kan du göra så här

1. Klicka på "Högskolan Dalarna [SE]" till vänster om webbadressen.
ELLER
1. Klicka på "i" (i en cirkel) till vänster om webadressen.

2. Klicka sedan på "Platsinställningar" i menyn nedanför.
Se bilderna nedan.

ELLER

En ny sida öppnas.

3. Till höger om "Flash" klickar du på texten som står där. Det står nog "Fråga" eller "Blockera".

4. Välj "Tillåt"

5.  Gå tillbaka till föreläsningen.

6. Klicka på "Hämta igen"

Det kan också vara problem med en brandvägg. Klicka nedan för instruktion om vilka portar som då behöver öppnas.