Om en föreläsning sänds via nätet kan du till exempel sitta hemma och följa den. Samtidigt kan du diskutera föreläsningen via en chatt (om du har loggat in) med dina kurskamrater som också är inloggade. Det finns även möjlighet att skriva frågor direkt till föreläsaren i föreläsningssalen.

Anslutningsproblem till Videochat, inspelade föreläsningar samt Samtal (Connect)

Om föreläsningen inte spelas upp kan det bero på att Adobe Flash player inte är aktiverat i din webbläsare. Då behöver du göra det manuellt. Hjälp med Adobe Flash player (adobe.com) Du kan förmodligen börja på steg 4 i den guiden.
Exempel på felmeddelanden är "No playable source" eller "JW player goes here".

Instruktioner för några webbläsare:

För Google Chrome kan du göra så här

1. Klicka på "Högskolan Dalarna [SE]" till vänster om webbadressen.

ELLER

1. Klicka på "i" (i en cirkel) till vänster om webadressen.
  2. Klicka sedan på "Platsinställningar" i menyn nedanför.

Se bilderna nedan.

Instruktionsbild videochat

ELLER

Instruktionsbild videochat

En ny sida öppnas.

3. Till höger om "Flash" klickar du på texten som står där. Det står nog "Fråga" eller "Blockera".

Instruktionsbild videochat

4. Välj "Tillåt"

Instruktionsbild videochat

5.  Gå tillbaka till föreläsningen.

6. Klicka på "Hämta igen"

Instruktionsbild videochat

För Internet Explorer kan du göra så här

1. Klicka på kugghjulet, "Tools", längst upp till höger.
    Högskolans hemsida. Notera kugghjulet "Tools" upp till höger.

2. Klicka på "Manage add-ons" i menyn.
    Instruktionsbild videochat

3. Klicka på raden "Shockwave Flash Object".
    Instruktionsbild videochat

4. Klicka på "Enable" långt ned till höger. Notera att det nu står "Enable" under "Status".
    Instruktionsbild videochat

Instruktionsbild videochat

5. Klicka på "Close"
  6. Gå tillbaka till föreläsningen och ladda om den.

För Opera kan du göra så här

1. Kopiera denna adress och öppna den i en ny flik: opera:settings/?search=flash

Instruktionsbild videochat

2. Klicka på "Manage exceptions..." eller

Instruktionsbild videochat

3. Skriv in adressen [*.]du.se under "Hostname pattern". Kontrollera att det står "Allow" under "Behavior".

display:block; max-width:100%; height:auto;

display:block; max-width:100%; height:auto;

4. Klicka på "Done"

5. Öppna föreläsningen på nytt.

Det kan också vara problem med en brandvägg. Klicka nedan för instruktion om vilka portar som då behöver öppnas.