Välkommen till vår nya webbplats!
Välkommen!
Om webbplatsen

Vad förändras med den nya webben?

När den nya externa webbplatsen släpps är det bara första steget i utvecklingen av högskolans webbmiljö. I det arbete som görs just nu är framförallt underliggande systemarkitektur, sådant som är väldigt viktigt för webbplatsens kvalitet - men inte syns så mycket. I fokus är även webbplatsens utseende och funktionalitet.

Vad förändras inte?

Följande delar kommer inte att förändras inom projektet med nya du.se:

  • Du&ja/intranätet är kvar som tidigare.
  • Lärplattform/Fronter kommer utvecklas i ett separat projekt och inga förändringar i den involveras i det här projektet. Samma sak gäller även Connect, Videochat och några system som studenterna använder i sin vardag.
  • Mina sidor kommer att finnas kvar på nuvarande webbplats, men här kommer ganska mycket kunna förbättras i hur studenterna kommer åt sina verktyg.

Hur du når ovanstående system kan förändras, men vi ska vara noga med att inte göra några stora förändringar som förvirrar studenter i början på ny termin.

Hur hittar man Fronter, Connect och andra studieverktyg?

På dagens webbplats når studenten sina studieverktyg från sidhuvudet och loggar in i verktyget/systemet, för att därefter välja till exempel vilket kursrum den vill komma åt.

På den nya webben har vi tänka om lite och vill istället uppmuntra studenten att börja med att logga in sig i studieverktyget. På så sätt kan studenten erbjudas länkar direkt till sitt kursrum i Fronter från extern webbens startsida, samtidigt som den har möjlighet att få mer information om till exempel sina försenade lån, kommande föreläsningar, etcetera. Eftersom den personliga menyn och startsidan i dagsläget inte är färdigutvecklat så syns inte de inte än, utan kommer att vara på plats under hösten.

Vad händer med utseende?

Utseendet på webbplatsen kommer förändras ganska ordentligt, som du även kan se på beta-sidan. Det finns många anledningar till det, men huvudargumenten är att nya webbplatsen ska ligga mer i linje med den andan i högskolans grafiska profil: vara renare och mer konsekvent. Designen är något som vi jobbar kontinuerligt med. Även om det redan nu går att se i stora drag hur det kommer att se ut, är det otaliga skavanker och delar som kommer att förbättras successivt under de kommande månaderna.

Navigation

Både hur du navigerar och söker på webbplatsen förändras ordentligt på den nya webbplatsen. Sannolikt kommer det att kännas lite ovant i förhållande till nuvarande du.se.

Med tanke på att ingenting är helt klart än, räknar vi med en del frågetecken kommer att uppstå. Verkar något alldeles för konstigt? Är det bara att du skickar iväg en fråga till oss via kontaktformuläret i beta-sidans sidhuvud.

Senast uppdaterad: