Hämta utskrifter

Gå till valfri skrivare. Du kan logga in på tre sätt:

• Skriv in ditt användarnamn och ditt lösenord
  • Dra ditt passerkort i kortläsaren och ange kortets pinkod
  • Skriv in ditt kortnummer och ange kortets pinkod

För att kunna logga in med dina passerkortsuppgifter behöver du registrera ditt passerkort.

När du loggat in på skrivaren får du 3 val

• Follow-You Printing = Utskrift
  • Scan–to-Me = Scanna
  • Copy = Kopiera

myPrint

Den stora nyheten gällande utskrifter är myPrint-webbplatsen, myprint.du.se
Här kan du skriva ut från en dator, bärbar dator, smartphone eller surfplatta till Högskolans skrivare. Det finns även funktioner för utskrift, köp av utskrifter och hantering av extra e-postadresser.
Gå till:
myprint.du.se

Du loggar in med ditt användarkonto.

Utskrift i sal

Det kommer inte att ske någon förändring när det gäller utskrifter från skolans datorsalar. Skriv ut från det program du använder (svart/vitt och dubbelsidigt är standard).

Den nya skrivare heter "Print on myprintserver", står det något annat, starta om datorn och skriv ut på nytt.

Skriva ut via e-post

Du kan skriva ut dokument genom att skicka dem med e-post till print@du.se från din högskoleadress(@du.se). Det innebär att du kan skriva ut ett e-postmeddelande med en eller flera bifogade dokument utan att behöva logga in på myPrint. Vill du skicka från någon annan e-postadress ställer du in detta i myPrint.

Utskrift från egen dator

Vi rekommenderar att du använder myPrint. Vill du installera drivrutiner kan du göra detta, tyvärr kan vi inte hjälpa dig med detta. Vi har dock gjort guider för hur du installerar drivrutiner på din dator.

Pads och skrivplattor

MyPrint-funktioner finns även som appar (Apple iOS, Android och Windows Phone). De är fritt tillgängliga från iTunes App-butik (Apple iOS), Google Play- butiken (Android) och Windows-butiken. Du hittar länkar till dessa längst ned på sidan:

myprint.du.se

Prislista

A4 s/v [B/W] Enkelsidigt [Simplex] SEK 0,35
A4 s/v [B/W] Dubbelsidigt [Duplex] SEK 0,55
A4 färg [Color] Enkelsidigt [Simplex] SEK 0,60
A4 färg [Color] Dubbelsidigt [Duplex] SEK 0,90
A3 s/v [B/W] Enkelsidigt [Simplex] SEK 0,45
A3 s/v [B/W] Dubbelsidigt [Duplex] SEK 0,65