Tillgång

För att komma åt vår Terminal Server, måste en begäran om detta komma in till IT-avdelningen från din lärare. Access ges bara för distansstudenter som läser kurser som kräver tillgång till program som finns tillgängliga på denna server.

Att använda Terminal Server via Remote Desktop Connection/Fjärrskrivbord

För att ansluta använd programmet Remote Desktop Connection/Fjärrskrivbord. Starta programmet och gör inställningarna som du finner nedan.

Terminal Server via en Mac

Om du har en Mac måste du ladda ned en RDP-klient.

Inställningar

Installera och/eller starta programmet.

Dator/PC Name: ts-student.du.se
Username: DU\dittanvändarnamn och lösenord
Välj sedan Anslutning.

Ett nytt fönster kommer upp på din dator, med skrivbordet på en dator i vår datorhall.
Under Start och All Programs, hittar du önskad programvara.

Alla filer som du sparar kommer att finnas på din användare hos oss. För att nå dessa utifrån Högskolan måste du använda WinSCP eller Cyberduck.