Välkommen till vår nya webbplats!
Välkommen!
Om webbplatsen

Användarkontot

När du har tackat ja till studier vid Högskolan Dalarna ska du skapa dig ett användarkonto (elektroniskt identitet), om du inte redan har ett. Efter det får du tillgång till de tjänster som erbjuds elektroniskt vid Högskolan.

Du använder ditt användarkonto (elektronisk identitet) för att komma åt olika nätverkstjänster som är nödvändiga för din utbildning.

Skapa och hantera ditt användarkonto på https://activate.du.se

Mer information om ditt användarkonto

Schema

Du som studerar på högskolan kan hitta de salsbokningar som gjorts för din kurs i vårt lokalbokningssystem TimeEdit. För vissa kurser, främst i Falun, finns schemat istället i ditt kursrum i Learn. Många kurser har dock hela schemat i TimeEdit, så kolla noggrant vad som gäller för din kurs.

Sök schema för kurser och program

Tentamenschema Borlänge

Tentamenschema Falun

Tentamenschema Online

Webbokning lokal för studenter

Learn (lärplattform)

Från och med höstterminen 2017 är det Learn som är vår lärplattform.

Det innebär att all information om dina kurser kan du hitta där. I kursrummen på Learn finns det aktuell information för kursen vilket bland annat innefattar föreläsningar, föreläsningsanteckningar, schema, kursplan, artiklar, kursdeltagare, lärare, tips om extra litteratur.

Du kommer förmodligen att lämna in uppgifter i kursrummet där läraren enkelt kan kommentera din inlämning. I olika diskussionsforum kan studenter och lärare diskutera olika ämnen, ställa frågor och få svar.

Logga in på http://learn.du.se

Mer information om Learn

Connect

I Connect kan du samtala med dina kurskamrater, arbeta med olika uppgifter, dela en whiteboard, dela din datorskärm samt olika typer av dokument. Om ni använder webbkameror kan ni också se varandra. I undervisningen används det till exempel i seminarier och muntliga examinationer.

Besök gärna Supportcafé om du behöver hjälp, testa utrustning eller vill ställa frågor.

Till lista med samtalsrum i Connect

Information om hur du använder Connect

Videochat

Med videochatten kan du följa direktsända föreläsningar via nätet.
Om en föreläsning sänds via nätet kan du till exempel sitta hemma och följa den. Samtidigt kan du diskutera föreläsningen via en chatt (om du har loggat in) med dina kurskamrater som också är inloggade. Det finns även möjlighet att skriva frågor direkt till föreläsaren i föreläsningssalen.

Till videochatten

Mer information om Videochat

Mina sidor

Du kan logga in på Mina sidor för att registrera dig på kurser, anmäla dig till en tentamen, skriva ut intyg, vidarebefordra din e-post, byta lösenord, se dina studieresultat och mycket mer med mera.

Till Mina sidor

Mer information om Mina sidor

Datorsalar

Högskolan har cirka 12 datorsalar. Dessutom finns flera datorarbetsplatser i biblioteken. Datorsalarna är tillgängliga dygnet runt i Borlänge och mellan klockan 07:00-20:00 vardagar i Falun - förutom sal 151 som är möjlig att använda dygnet runt. För att kunna använda datorer i våra datorsalar måste du ha ett användarkonto och ett passerkort (salarna är alltid låsta).

Förteckning över våra datorsalar med utrustning

Wifi - Trådlöst nät via eduroam

Vårt trådlösa nätverk, eduroam, ger dig som student tillgång till säkert internet (wifi) när du vistas på Högskolan i Falun och Borlänge. Det fungerar även på andra universitet och högskolor.

För att använda det måste du installera ett certifikat på varje enhet innan de kan anslutas. En enhet är till exempel en dator, telefon eller surfplatta.

Guider till hur du installerar ett certifikat på din enhet:

Wiki

En wiki är en webbplats där sidorna enkelt kan redigeras av besökarna själva. I högskolans wiki skapar och redigerar både lärare och studenter information om vitt skilda ämnen. Wikin är utmärkt för grupparbeten då flera personer kan redigera gemensamma texter och kommentera varandras uppgifter.

Till högskolans wiki

Mer information om högskolans wiki

Kontakt

www.du.se/support

support@du.se

023-77 88 88

Supportcafé på Connect

Senast uppdaterad: