Välkommen till vår nya webbplats!
Välkommen!
Om webbplatsen

Klicka på de olika rubrikerna för mer information. När du klarat av ett steg, kan du bocka i kryssrutan så ser du att det är klart. Om du klickar i rutan igen försvinner avbockningen.

(Detta görs med cookies så det sparas enbart för aktuell webbläsare och klient. Om du rensar cookies i webbläsaren försvinner dina markeringar.)

Så skapar jag mitt användarkonto på Högskolan Dalarna

Du har tackat ja till studier vid Högskolan Dalarna, och ska nu skapa ett användarkonto (elektronisk identitet) om du inte redan har ett sådan.

När du ges möjlighet att aktivera ditt användarkonto hos oss behöver du legitimera dig.

  • Gå till activate.du.se och använd identiteten du fick på antagning.se för att legitimera dig.
  • Du kan också använda eduID. Har du inte eduID ännu? Gå till eduid.se och skaffa dig ett så är du redo! Gå sedan till activate.du.se och använd eduID. Observera att du behöver ett bekräftat eduID så var noga med att fullfölja hela processen.
  • Fungerar inget av detta, tag kontakt med helpdesk via support@du.se (Hjälp och stöd)
Kan inte öppna kontot/har glömt lösenordet

Gå till activate.du.se och använd identiteten du fick på antagning.se för att legitimera dig. 
Du kan också använda eduID.
Tag annars kontakt med helpdesk via support@du.se om du behöver en ny nyckel för att skapa ditt användarkonto (eller om du tappat bort användarnamn/lösenord) (Hjälp och stöd)

Så registrerar du dig

För att få studiemedel och arbeta fullt ut i vår lärplattform Learn, måste du vara registrerad på kurser och ev. program.
Två veckor före kursstart öppnar kursen vanligtvis för webbregistrering. Registreringen stängs söndagen före veckan kursen startar. Undantag finns, till exempel för kurser med fri start.

Registrera dig via: www.student.ladok.se

Mer information om registrering.

Kan inte/hann inte registrera mig

Vid frågor kontakta support på support@du.se eller telefon 023-77 88 88 (Hjälp och stöd)

Här finns studentbostäder

Studentboende

För dig söker boende tidigt är urvalet av boendeformer rikt. Du kan välja att bo i studentrum, i korridor, dela lägenhet eller bo själv i lägenhet. Samtliga dessa bostadsformer finns inom tre till fem kilometers avstånd från högskolebyggnaderna i Borlänge respektive Falun.

Blir du antagen sent kan du behöva stå i kö för att få studentboende. Följ de riktlinjer som respektive bolag informerar om.

Du måste själv kontakta bostadsföretagen och ansöka om ditt boende. Borlänge fick nya studentbostäder under 2005 och Falun invigde de senaste i augusti 2007. Bostäder erbjuds i Borlänge av Tunabyggen, telefon 0243-733 00, och i Falun av Kopparstaden AB, telefon 023-458 00.

Anmäla flytt

Du har mycket att vinna på att folkbokföra dig i den nya kommunen. Om du är folkbokförd på rätt adress kan du bland annat söka bostadsbidrag och skaffa hemförsäkring.
Anmäl ny bostadsadress hos Skatteverket

Obligatorisk närvaro vid upprop!

Uppropet är en bekräftelse av din registrering. Uppropet görs av lärare vid kurstart/programstart (vanligtvis vid första lektionen/seminariet), antingen direkt på plats eller via nätet. Kontrollera vad som gäller för din utbildning.
För att behålla din studieplats måste du närvara vid uppropet, om du har förhinder måste du meddela detta i förväg till Support - 
support@du.se,  tel 023 77 88 88 - (Hjälp och stöd)

Vad studentkåren är och gör

Varför ska du gå med i studentkåren?

Som medlem i Dalarnas studentkår så stödjer du vårt utbildningsbevakande arbete på Högskolan Dalarna. Inte en krona av medlemsavgiften går till att arrangera fester. Du får också tillgång till våra rabatter, både lokala och nationella.

Här hittar du information om hur du blir medlem och betalar kåravgiften:
medlem.dalastudent.se

Studentkåren kanske låter som något som mest vänder sig till campusstudenter, men de är din fackliga representant och deras kanske viktigaste uppgift är att se till att Högskolan Dalarna sköter sina förpliktelser mot studenterna.

Vad är och gör studentkåren?

Studentkåren är studenternas ”egen” förening och liknas vid en facklig organisation. Studentkåren som är representerad i olika styrelser, nämnder och råd, arbetar för att dina rättigheter tas till vara, att utbildningen håller en hög kvalitet och att din studietid ska bli så bra som möjligt. Till studentkåren kan du vända dig för att få hjälp, information och stöd under hela din studietid.

En annan viktig uppgift är de studiesociala frågorna. De arbetar med bostadsfrågor, arbetsmiljö, introduktionen, sittningar, hjälper till med examen och en massa annat roligt. Allt detta görs för att du ska trivas och känna dig trygg både i och utanför skolan.

Har du egna förslag om vad studentkåren ska arbeta med eller vara med och påverka både studentkåren och Högskolan Dalarna så är du välkommen att kontakta din studentkår.

Vänd dig till Dalarnas studentkår om du vill ha mer information om vad de kan göra för dig.

Dalarnas studentkår

Dalarnas studentkår är en obunden förening för studenter vid Högskolan Dalarna. Studentkåren företräder sina medlemmar i frågor som rör bland annat utbildningsbevakning, bevarande av studentinflytande och rättssäkerhet.

Studentkåren arbetar för studenterna både lokalt och nationellt i en mängd frågor som till exempel studenters ekonomi och boendefrågor.

Så söker du studiemedel

Det snabbaste sättet att ansöka om studiemedel är att skaffa ett elektroniskt konto hos CSN (Centrala studiestödsnämnden).

När du har skapar ett konto hos CSN kan du göra själva ansökan. Efter det måste Högskolan Dalarna informera CSN om att du är registrerad på kurs hos oss. Ju snabbare (dock tidigast två veckor före kursstart) du registrerar dig på kurser och program, desto snabbare får du studiemedel.

Studiemedel 2017 - se www.csn.se

Senast uppdaterad: