Mediekommunikationsprogrammet - idrott, medier och PR, 180 högskolepoäng

Enda utbildningen för dig som älskar idrott och vill arbeta med media

Inriktningen Idrott, medier och PR är unik. Utbildningen är framtagen för det behov och intresse som finns för att förstå, hantera och arbeta med idrott och media. Ett område som även växer inom forskningen. Vi har bra kontakt med olika idrottsaktörer så som regionala och nationella idrottsförbund, Eurosport, klubbar och arrangörer.

Svenskt näringsliv rankar varje år utbildningarna i Sverige. Deras fokus är samverkan. Mediekommunikationsprogrammet - inriktning idrott, medier och PR har flera gånger hamnat på topplaceringar, i år på plats 2 av landets 54 MKV-utbildningar och plats 5 bland samtliga utbildningar.

Huvudämnet är Medie- och kommunikationsvetenskap 90hp. Idrottsspecialiseringen kommer via kurserna:

  • Idrotten i samhället
  • Medier och idrott
  • Introduktion till Sport Management

I utbildningen ingår även 10 veckor praktik.

30 högskolepoäng är valbara och det finns även möjlighet att studera utomlands. Vi hjälper dig att hitta intressanta universitet och kurser.

Samarbete med branschen

Vi har en väl utvecklad kontakt med näringslivet och studenterna har möjlighet att som komplement till utbildningen skaffa sig arbetsprover, arbetslivserfarenhet och ovärderliga kontakter med branschen.

Vi erbjuder bland annat föreläsningar med branschfolk, branschrelaterade evenemang, mentorsprogram samt projekt med näringslivet. Dessutom välkomnar flera av våra samarbetspartners våra studenter för praktik.

Unika projektmöjligheter för studenter

Vi har bra samverkan med näringslivet. Vi erbjuder föreläsningar med föreläsare från näringslivet, event och projekt med näringslivet och praktik. Flera av projekten är och har varit idrottsrelaterade.

Exempel på projekt:

  • Medieansvariga för JVM i ishockey
  • Medieansvariga för SM och JSM i nordiska skidgrenar
  • Dalarnas skidförbunds nyhetsbrev
  • Knockoutradions sportsändningar, kommentering av världscupen i mountainbikemarataon, sändningar från innebandyns högsta division både dam- och herr, sändningar från cykeldagarna och sändningar från Korpiaden.

Det här kan du jobba med efter din utbildning

Exempel på framtida arbetsuppgifter är: medieansvarig och/ eller PR-ansvarig på ett regionalt eller nationellt idrottsförbund, i en klubb eller hos en idrottseventarrangör.

 

 

Det är också möjligt att arbeta som medieansvarig för idrottare individuellt eller i grupp. Andra roller är informatör, projektledare etc.

Ställ frågor

Gå in på vår Facebookgrupp och ställ frågor till nuvarande studenter: Idrott, medier och PR eller Mediekommunikationspr.. Högskolan Dalarna

 Skidåkare