Att studera och bo i Falun

Falun som stad är känd för sin gruva, sin falukorv och sitt världsarv. Mesta betydelsen för en student kanske trots allt falukorven har!  (Här finns fler än 130 recept på falukorv!) För en musikintresserad student har Falun förhållandevis många ställen att träffas och umgås på. Musiklivet är intensivt och genremässigt brett. Intensiteten beror inte minst på att det finns flera musikutbildningar, varav ett är högskolans program för Ljud- och musikproduktion. Läs mer här om att bo i Falun.

Media är dessutom ett av Falun utvalda profilområden, vilket innebär en satsning på mediaföretagande och ett intresse för utbildningar inom området. Läs om den satsningen här.

Som stad är Falun annars uppskattad för sitt levande centrum med massa småbutiker, för sina många välbevarade trähus och för närheten till skön natur.

Vill Du se en karta över centrala Falun, klicka här!

En liten högskola har vissa uppenbara fördelar jämfört med större universitetsorter. Som studerande vid Högskolan Dalarna riskerar du inte att försvinna i mängden. Du kommer sannolikt att ha nära relationer både till studiekamrater och lärare.

Småskaligheten gör också att det kan vara lite lättare att träda in i den akademiska världen. Det är inte så formellt, ämnen och lärare från olika ämnen samarbetar ofta. Detta gynnar dig som student, eftersom du snabbt kan få information om t ex intressanta projekt du kan delta i när du kommit lite längre i dina studier.

Studentbostäder är värda att framhålla. Som studerande vid Högskolan har du ett stort utbud av studentlägenheter på gång- eller cykelavstånd från campus. Du kan välja mellan en rad olika boendeformer som studentrum, korridor, delad lägenhet eller att bo ensam i en lägenhet. Läs mer om Kopparstadens bostäder.

Som mediestudent är du välkommen i programföreningen KULT, som driver kultur- och mediestudenternas intressen. Mer info om KULT finner du här. Du är också välkommen att engagera dig i Studentradion som regelbundet sänder från Mediehusets egen radiostudio. Läs mer på Studentradions sida. Studentkåren är förstås öppen också för alla mediestudenter och har ett eget hus i centrala Falun. Läs om studentkåren.