Välkommen till vår nya webbplats!
Välkommen!
Om webbplatsen

En ny utbildning för en ny marknad

Vill du jobba med det vi kallar filmdesign? Nu har du chansen. Modern teknik och sociala medier såsom Facebook och Instagram har skapat nya visningsfönster, nya konsumtionsmönster och ny marknad för reklam- och informationsfilmer. Därför har vi tagit fram en utbildning som fokuserar på att med hjälp av film skapa lättillgänglig information som är anpassad för dagens digitala kanaler. Det här är utbildningen för dig som vill vara med och skapa framtidens audiovisuella informationsspridning i ett transmedialt landskap.

Musikalfilmen om Högskolan Dalarnas miljö- och hållbarhetsarbete
 

Filmen är producerad av studenter vid Filmdesign för reklam och information.

Filmen vann guld i kategorin Rising Star för bästa beställningsfilm på Swedish Media Festival 2017.

Anmälan

Hösten 2018

Start v36

100% studietakt, Studieort Falun
Anmälningskod:
HDA-H2XF6
Studieform:
Normal
Språk:
Svenska
Behörighetskrav:
  • Grundläggande behörighet

Utbildningens innehåll

Kameran, mikrofonen och redigeringen är dina viktigaste verktyg. Regi-, scenografi-, foto-, ljud- och klippövningar varvas med efterbearbetningslaborationer där färgkorrigering ingår. Du studerar perceptions- och kommunikationsteorier. Stor vikt läggs också vid producentens roll och produktionsekonomi.

Kontakt med arbetslivet/praktik

Utbildningen avslutas med en 10 veckors branschförlagd placering på ett medieföretag. Du får då erfarenhet och kontakter som i många fall leder till arbete.

Studiemiljö

Mediehuset i Falun är en unik byggnad rustad med ljudstudio, TV-studio, radiostudio, ljudlab, redigeringsrum och egen biograf. Där bedriver vi en utbildningsverksamhet som sträcker sig från teoretiska studier av audiovisuella mediers betydelse i dagens samhälle, till praktiskt arbete inom områden som grafisk design, bild- och ljudproduktion.

 

Vad blir du efter utbildningen?

När du har avslutat Filmdesign för reklam och information efter tre år så kan du jobba som fotograf, redigerare, producent, digital multikonstnär eller, varför inte, reklamfilmsregissör. Du jobbar i reklambyråer, produktionsbolag, företag och organisationer med egna medieavdelningar, eller som medieentreprenör med enskild firma. Du producerar, ofta i projektform, korta reklam och informationsfilmer för webben och sociala medier för många olika kunder med många olika behov.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Arbetsmarknaden är god, om än i ständig förändring där projektbaserade jobb är vanligast. En förändring som är positiv är att fler och fler kunder företag och organisationer prioriterar korta filmer istället för annan, statisk, gammelmedia i information,marknadsföringskampanjer och product shots på webben.

Examen

Efter utbildningen kan du ta ut en Filosofie kandidatexamen.

Hur kan jag studera vidare efter utbildningen?

Magisterprogram i audiovisuella studier

Senast uppdaterad: