Kurstillfälle

Japanska I: Skriftlig språkfärdighet

Kursen syftar till att utveckla förmågan att läsa och skriva enklare texter på japanska. I kursen analyseras texter av olika svårighetsgrad och används som underlag för diskussioner på japanska. Man får också träna sig i att skriva enkla texter för hand och på dator, översätta till japanska, och ta diktamen. Vidare kommer man att bredda sin kunskap om den ideografiska skriften. Undervisning och examination sker helt på distans. Undervisningen består till stor del av praktiska övningar, både i form av lärarledda lektioner och i form av uppgifter att utföra individuellt och i grupp. Man kommer också att ägna sig åt diverse online-aktiviteter på lärplattformen Fronter.

För den lärarledda undervisningen används ett videokonferenssystem som ger möjlighet till träffar i virtuella klassrum. För att delta i dessa behövs headset, webbkamera och tillgång till bredband.

Det behövs inga förkunskaper i japanska för att följa kursen, men den är tänkt att läsas tillsammans med kursen Japanska I: Muntlig språkfärdighet. Om man väljer att bara läsa denna kurs separat på deltid, rekommenderar vi att man först har avslutat Japanska I: Muntlig språkfärdighet eller Japanska: Preparandkurs I.


Poäng:
15 högskolepoäng
Nivå:
Grundnivå 1
Termin:
Vårterminen 2012
Anmälningskod:
HDA-V2GDP
Anmälningsdatum:
2011-10-15
Anmälan till:
Universitets- och högskolerådet
Startar och slutar:
v4, 2012 - v23, 2012
Studietakt:
50%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Språk:
Japanska, kan komma att ges på Engelska
Undervisningstid:
Kväll
Studieform:
IT-distans
Behörighetskrav:
Områdesbehörighet 2 eller motsvarande kunskaper.
Dispens beviljas från kravet på Aktuellt språk Steg 3.
Dispens beviljas från kravet på svenska för grundläggande behörighet.
Studieplatser:
30
Kursansvarig:
Kurskod:
JP1035

Nätbaserad utbildning

Obligatoriska fysiska träffar:
0
Obligatoriska online träffar:
0