Idrottsmiljön vid Högskolan

För att stärka miljön kring Högskolan Dalarna har projektet Dala Sports Academy startats vilket är ett samarbete mellan Högskolan Dalarna och Falu och Borlänge kommuner. Syftet med projektet är att utveckla en stark idrottsmiljö där företag ska kunna testa och utprova nya produkter och tjänster. Till sitt förfogande ska dessa företag ha idrottsutövare på elitnivå, attraktiva idrottsanläggningar samt tillgång till den senaste forskningen. Projektet ska även främja entreprenörskap och företagande inom idrotts- och hälsobranschen.

Ur idrottssynvinkel är vår största fördel närheten till förnämliga träningsmöjligheter för många olika idrotter på båda våra campus. Någon har räknat ut att det går att utöva 56 av Riksidrottsförbundets idrotter inom Lugnetområdet. Förutom Riksskidstadion på Lugnet finns mycket goda träningscentra för längdskidor och alpin skidåkning runt Borlänge. Och det är inte så långt till Sälen heller!

Sist, men inte minst, kanske vi skall påpeka närheten. Avstånden mellan bostad, högskola och idrottsanläggningar är oftast på promenad eller cykelavstånd. För det mesta är det också mycket nära till dina studentkompisar och dina lärare.

Högskolan Dalarnas Idrottslaboratorium, LIVI

Högskolan Dalarnas Idrottslaboratorium, LIVI, har ett av Sveriges mest moderna och kompletta idrottslaboratorier.

Verksamhetsområden

  • test- och prestationsutveckling för idrottare
  • delaktighet i idrottsrelaterad utbildning vid Högskolan Dalarna samt verkar för kompetens- och kunskapsuppbyggnad inom svensk idrott
  • resurs för tillämpad idrottsforskning.

Högskolan Dalarnas Idrottslaboratorium, LIVI, verkar i samarbete med Dala Sports Academy för ett levande och dynamiskt utbyte av kunskap och kompetens mellan det omgivande idrottsamhället och den idrottsrelaterade verksamheten som bedrivs vid Högskolan Dalarna.