Intresseområden

Intresseområden

Data & IT

Att jobba med IT innebär att jobba i hela fältet mellan teknik och människa. I studierna får du kunskaper om tekniken, om affärsmöjligheterna som IT ska stödja och om verksamheten där IT ska användas.

Ekonomi, samhälle & turism

Hos oss kan du läsa en allmän samhällsvetarutbildning eller en allmän ekonomutbildning, eller utbildningar som gör dig specialiserad inom handel, personaladministration, sport, turism eller entreprenörskap.

Idrott & hälsa

Bättre plats att studera idrott och hälsa på än på Högskolan Dalarna kan du knappast hitta. Idrott som studieområde är stort här. Utanför fönstret har du Lugnets idrottsanläggning.

Kultur, medier & design

Våra medieutbildningar håller till i ett av Sveriges modernaste och mest välutrustade hus för medieundervisning, det finns tillgång till 3D-labb, tv-studio, ljudstudio, studentradion och redaktionens manusarbete. Väljer du att studera kultur öppnas möjligheter mot en rad verksamheter, som till exempel arkiv och museer, studieförbund, turist- eller den kulturpolitiska sektorn.

Språk

På Högskolan Dalarna kan du utbilda dig i över tio olika språk, både via nätet och på campus. Vi erbjuder allt från nybörjarkurser till magisternivå.

Teknik & natur

Vi erbjuder en rad ingenjörsutbildningar som ger dig stora chanser till jobb i Dalarna och omgivande län.

Undervisning

Hos oss kan du utbilda dig till förskollärare, grundlärare, ämneslärare och yrkeslärare i gymnasieskolan i skilda utbildningsprogram. För verksamma lärare och förskollärare erbjuder vi fortbildning av olika slag.

Vård, medicin & socialt arbete

Vi erbjuder utbildningar som gör dig väl förberedd att arbeta i dagens och morgondagens hälso- och sjukvård, både här hemma och utomlands.