Välkommen till vår nya webbplats!
Välkommen!
Om webbplatsen

Om tävlingen

Tävlingen arrangeras gemensamt av elva högskolor och universitet i landet och sker i tre etapper med en avslutande riksfinal. Först kommer en kvalificeringstävling som sker i skolorna i slutet av januari. Eleverna får, var och en, svara på femton frågor, en klasspoäng räknas ut och de bästa klasserna går vidare till en Regiontävling. Vinnarklasserna från respektive regiontävling går vidare till Rikstävling. De uttagna klasserna får en klassuppgift att lösa i klassen inför både region- och rikstävling. I både regiontävlingen och rikstävlingen tävlar man om ära och prispengar.


Teknikåttan arrangeras i region Dalarna/Gävleborg + Älvkarleby av Högskolan Dalarna med stöd från Ljungbergsfonden och i samarbete med 2047 Science Center.

I Kunskapsnätet finns Teknikåttans samtliga frågor samlade. Frågorna har kopplats till grundskolans läroplan, Lgr11, och man kan söka på ämne, område eller nyckelord. Frågedatabasen Kunskapsnätet hittar du här: www.kunskapsnatet.nu.

Anmälan

Anmäl er på Teknikåttans webbplats.

 

Teknikuppdraget

Teknikåttan arrangerar i samarbete med Teknikerjakten vid Karlstads universitet, Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävle Teknikuppdraget, en tävling som är öppen för alla de klasser som anmäler sig till kvalificeringstävlingen i Teknikåttans region Karlstad, Dalarna & Gävleborg. Tävlingen Teknikuppdraget använder Teknikåttans klassuppgift. Klassuppgiften är en tävlingsuppgift för de klasser som går vidare till Teknikåttans regiontävlingar i landet.

Läs mer om Teknikuppdraget och anmäl din skola!

Kontaktinformation

Röde Nyström
Regional projektledare Teknikåttan i region Dalarna/Gävleborg
070 - 678 87 53
Epost: rns@du.se

Annie-Maj Johansson
Vetenskapliga gruppen, Teknikåttan
023 - 77 86 06
Epost: ajn@du.se

Projektledare
Univ lektor naturvetenskap
023-77 86 06
Senast uppdaterad: