Campus Falun

Campus Falun

I Falun är idrotten och naturen nära till hands. I skogarna på friluftsområdet Lugnet hittar du både slingrande stigar och mördande backar. Campus Falun delar området nedanför Lugnet med riksskidstadion, simhall, friidrottsanläggning och tennisanläggning bland mycket annat.

Idrott och hälsa

Även de akademiska kopplingarna till idrott är många, bland annat genom elitidrottsutbildningarna som funnits och utvecklats här sedan mitten av 80-talet. Här finns också ett av landets bäst utrustade laboratorier för idrottsfysiologi. Här finns också ett flertal vårdutbildningar, som sjuksköterskeprogram och tandhygienistprogram.

Lärande och media

I Falun hittar du också studier inom samhälle, humaniora och medier. Vi har en stor bredd på våra språkutbildningar och de nätbaserade språkutbildningarna vid Högskolan Dalarna räknas till de ledande i landet.

Landets modernaste mediehus

Medie- och kommunikationsutbildningen har sina lokaler på det gamla regementsområdet, en kort promenad från campus. Här ligger landets modernaste mediehus, med unika möjligheter för ljud-, bild- och tv-produktion. I Falun har både Sveriges Radio, Sveriges Television och TV4 regionala kontor.