Anmälan och antagning

Vill du läsa en utbildning hos oss på Högskolan Dalarna? Då behöver du först anmäla dig och antas till utbildningen. Här hittar du information om hur processen går till.

Anmälan till högskolans utbildningar görs på antagning.se där du också kan följa din anmälan, läsa kontrollbesked och antagningsbesked.

Välj en utbildning

Här kan du söka på våra program, kurser och kurspaket

Hitta din utbildning

Hos oss kan du läsa kurser, kurspaket och program. Behöver du hjälp med att hitta eller välja en utbildning kan du kontakta Studie- och karriärvägledningen

Gör din anmälan

Anmälan till alla kurser och program gör du på antagning.se. När utbildningen är sökbar går den att välja på antagning.se.

Glöm inte att prioritera dina val!

Hur du ordnar eller prioriterar dina utbildningar har betydelse när antagningen genomförs. Det du sätter  högst upp i din anmälan är det du helst vill gå.

Observera att du i vissa fall kan behöva ladda upp dokument när du gör din anmälan. Läs därför igenom webbsidan för programmet för att inte missa något.

Behörighet och urval

För att kunna antas till högskole- och universitetsutbildning behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav. Är du behörig ingår du i urvalsprocessen där det avgörs vilka sökanden som får plats på utbildningen.

Här kan du läsa mer om behörighet

Funderar du på hur urvalsprocessen går till?

Läs om urvalsprocessen här

Reservplats

Du kan komma in på en reservplats om någon som blivit antagen till en utbildning tackat nej till sin plats. Utifrån resultatet i urvalet kallas reserver i tur och ordning.

Reservplats

Sen anmälan

På antagning.se ser du vilka utbildningar som är öppna för anmälan efter att sista anmälningsdag har passerat. Observera att även om utbildningen är möjlig att välja på antagning.se betyder det inte alltid att det finns lediga platser.

Sena anmälningar hanteras i den ordning de kommit in. Du får besked via antagning.se när vi hanterat din sena anmälan och besked kan i vissa fall komma efter att utbildningen redan har startat.

Anstånd - skjuta upp studiestarten

Om du är antagen till en utbildning men inte kan börja har du möjlighet att ansöka om att få skjuta upp studiestarten till nästa tillfälle utbildningen börjar.

Anstånd - skjuta upp studiestarten

Ansökan till senare del av program

För att kunna bli antagen till senare del av ett program måste du uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde till programmets första termin samt ha läst kurser motsvarade programmets tidigare terminer. Vilka program som går att söka utannonseras inför varje antagningsomgång.

Ansökan till senare del av program

Senast granskad: